Dietetyk Warszawa, odchudzanie Warszawa

RSS Feed Youtube Facebook Instagram

czwartek, 19 maja 2016

Pyszny koktajl o obniżonym indeksie glikemicznym

Przedstawiamy przepyszny warzywno - owocowy koktajl składający się z ananasa, awokado, jarmużu oraz kiwi. Dodatek awokado nie tylko wzbogaca przekąskę w nienasycone kwasy tłuszczowe, ale również obniża jej indeks glikemiczny. Dzięki temu koktajl można spożywać również na diecie mającej na celu wspomóc leczenie cukrzycy czy insulinooporności.

zielone koktajle, dietetyczny koktajl

Trudność (1-4): 1
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki (na 1 porcję):
40g jarmużu (2 garście)
100g ananasa (2 plastry)
70g awokado (pół)
80g kiwi (pół)

Przygotowanie: 
1. Ananasa, kiwi i awokado obrać ze skórki.
2. Warzywa i owoce zmiksować.

Wartość odżywcza (1 porcja):
energia: 200 kcal
białko: 3,5 g
tłuszcz: 10,4 g
węglowodany: 29,1 g
w tym błonnik: 6 g
Udostępnij:

0 komentarze:

Prześlij komentarz