Dietetyk Warszawa, odchudzanie Warszawa

RSS Feed Youtube Facebook Instagram

wtorek, 12 lipca 2016

Sałatka litewska

Zapraszamy do wypróbowania przepisu na litewską sałatkę składającą się z chleba i fasoli. Mimo niecodziennego połączenia składników sałatka smakuje wyśmienicie! Dodatek pietruszki wzbogaci naszą dietę w żelazo, natomiast razowy chleb i fasola w błonnik. Dzięki temu sałatka sprawdzi się podczas odchudzania - dłużej pozostaniemy po niej syci.

sałatka z chlebem, pietruszka, fasola

Trudność (1-4): 2
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki na 1 porcję:
2 kromki chleba razowego - razem ok. 70g
garść czerwonej fasoli ok. 40g
łyżka jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
natka pietruszki

Przygotowanie: 
1. Przygotować z chleba grzanki - pokroić w kostkę chleb i podpiec w piekarniku.
2. Przecisnąć przez praskę czosnek i połączyć z jogurtem.
3. Posiekać pietruszkę.
4. Wymieszać razem grzanki, fasolę, sos jogurtowy oraz pietruszkę.

Wartość odżywcza 1 porcji:
energia: 260 kcal
białko: 13,2 g
tłuszcz: 2,1 g
węglowodany: 58,0 g
w tym błonnik: 11,8 g
Udostępnij:

0 komentarze:

Publikowanie komentarza